Hell Spawn

 

HUNTER

Hell Spawn » Interviews » HUNTER

Wij bij Hell Spawn besteden graag de nodige aandacht aan onze eigen bands uit de lage landen. Hunter, uit Oost-Vlaanderen, wist ons blij te maken met hun tweede worp "Rebel angels rise". Voorwaar, een heel goede rede om gitarist Joost op de pijnbank te leggen om wat tekst en uitleg te geven.

Written by Filip DC

HUNTER

Even terug naar het debuut. Dat kwam op een nogal ongelukkig tijdstip uit, Covid strooide roet in het eten. Hoe hebben jullie als band die periode ervaren? 

Covid had voor de band (en voor de rest van de wereld natuurlijk) op geen slechter moment kunnen komen. We hadden voor 2020 een reeks heel interessante optredens staan die we één voor één in het water zagen vallen. Ook het verbod om samen iets te doen heeft hard tegen ons gewerkt, aangezien we alle nummers gezamenlijk als band componeren.  

 

Jullie waren ook terug te vinden op een aantal verzamelaars, alsook onze eigen Hell Spawn 4 compilatie cd. Neudi (Duits internet fenomeen en drummer) pikte jullie zelfs op voor zijn verzamelaar "Damned, this stuff is heavy 2". Hoe gaat zoiets in zijn werk? 

Dat is telkens gebeurd op vraag van de uitgever van de betreffende verzamelaar. Het is fijn als je merkt dat mensen je muziek genoeg waarderen dat ze die als een meerwaarde voor hun project zien. In die optiek is het natuurlijk fantastisch om opgenomen te worden op een verzamelaar tussen bands als Anthrax, Rage en Candlemass. 

 

Hoe waren de reacties op jullie debuut? 

De reacties op het debuut waren overwegend positief, zowel van de pers als de fans uit. Niet slecht voor een album dat oorspronkelijk bedoeld was als demo :-) 

 

Jullie stijl is heel herkenbaar. Ik zou het omschrijven als een ode aan de jaren tachtig waar Britse en Amerikaanse metal mekaar ontmoeten, overgoten met een vleugje epic uit de vorige eeuw. Best wel een verassing als je de onderlinge leeftijdsverschillen bekijkt. 

Die leeftijdsverschillen vallen wel mee, het is eigenlijk enkel Thomas die toch wat jonger is. Maar dat is een oude ziel, dus dat valt wel mee :-) Je omschrijving is inderdaad correct denk ik. Het is niet opzettelijk bedoeld als ode aan de jaren '80, maar door onze invloeden is dat wel het resultaat. We proberen alleszins niet doelbewust om retro te zijn of een bepaalde stijl te imiteren. Vandaar dat je ook vleugjes doom en thrash kan aantreffen. En als ik er ook maar een klein beetje van de spirit van Manilla Road kan in injecteren, is dat mooi meegenomen. 

 

Terwijl jullie debuut zoveel mogelijk op de traditionele manier werd opgenomen, kozen jullie voor een andere aanpak voor deze "Rebel angels rise"?

Niet echt eigenlijk. We hebben opnieuw de basistracks live ingespeeld met de vier instrumentalisten. Zang en gitaarsolo's werden dan achteraf ingedubd. Het verschil zit hem er vooral in dat we deze keer meer tijd genomen hebben voor de opnames. 

 

De mastering gebeurde zelfs in Groot-Brittannië door Greg Chandler (o.a. Esoteric). Vanwaar deze keuze? 

Ik zat thuis cd's te luisteren en de cd van Extreme "Cold winter" sprong eruit voor mij. Ik ben in het boekje gaan kijken waar deze gemasterd werd, en zo zijn we bij Priory uitgekomen. 

 

Een dikke pluim ook voor het artwork. Dit is één van de mooiste covers van het afgelopen jaar. Wat kan je erover kwijt? 

 We hebben via een website waar artiesten hun portfolio aanbieden een aantal tekenaars geselecteerd. We hebben dan onderling gestemd welke van de artiesten we de beste vonden en zo is Pedro 'Lordigan' Sena uit de bus gekomen. Van zodra we zijn eerste conceptschetsen binnen kregen wisten we dat het goed zat en het uiteindelijke artwork overtreft al onze verwachtingen. Indrukwekkend hoe hij het onderwerp van het titelnummer "Rebel angels rise" wist vorm te geven.  

 

Er zitten heel wat details verwerkt in de hoes, dat schreeuwt om een vinyl uitgave, niet? 

Wanneer er een aanbieding komt om het album op vinyl te releasen, zullen we dat zeker ernstig overwegen. Op dit moment lijkt het voor ons niet interessant genoeg om in eigen beheer een vinylrelease te doen. 

 

Net zoals op het debuut vinden we zeven nieuwe songs die stuk voor stuk ijzersterk zijn. Jullie besteden wellicht veel aandacht aan de uitwerking ervan. Liever 7 goeie songs dan 10 halfslachtige? 

Daar komt het inderdaad op neer, ja. Zoals ik al zei schrijven we elke song als collectief. Een song is dan ook pas af als iedereen er tevreden over is. We hebben er bewust voor gekozen om niet al onze nieuwe nummers op te nemen. Nummers waar we (nog) niet tevreden over waren lieten we achterwege. Aan sommige daarvan sleutelen we verder. Wie weet komen ze nog op een volgende plaat terecht. 

 

Net zoals bij de voorganger houden jullie de touwtjes zelf in handen en brengen jullie "Rebel angels rise" in eigen beheer uit. Waar kan je terecht als je de nieuwe schijf wil aankopen? 

Voor de verkoop van onze cd's zijn we recent in zee gegaan met een internationale distributeur. Het nieuwe album is daardoor verkrijgbaar bij iedere zichzelf respecterende platenzaak of webshop. Wie liever rechtstreeks bij de band koopt, kan terecht op Bandcamp (https://huntermetal.bandcamp.com) of op één van onze optredens uiteraard. Je kan alle nodige info vinden op onze website (https://www.huntermetal.be). 

 

Op het laatste moment werden jullie nog opgepikt voor het Alcatraz metal fest ter vervanging van Fifth Angel. Hoe is dat verlopen? 

Een week voor het festival kregen we een mail van de organisatie om te vragen of we beschikbaar waren omdat er een band afgezegd had. We wisten toen niet dat het om Fifth Angel ging. We moesten er natuurlijk niet lang over nadenken om toe te zeggen. Het was een toffe ervaring om op Alcatraz te spelen. Ondanks het vroege uur stond de tent mooi vol en zat de sfeer er bij de toeschouwers al goed in. Blij dat we deze kans gekregen hebben om ons te introduceren bij een groter publiek. 

 

Met een release in het najaar van 2023 is de kans wel redelijk dat jullie her en der zullen worden opgepikt voor het komende festivalseizoen. Of wordt het een tour langs de Vlaamse jeugdhuizen? 

Laat ons hopen allebei :) We hebben momenteel enkele cd-voorstellingen vastliggen, te weten: 

24 september 2023 Hell Diest 

20 januari 2024 Kid's Antwerpen 

We zijn momenteel volop bezig om nog enkele cd-voorstellingen in de andere regio's vast te leggen. We zetten zeker ook in op kleine en grote festivals, want zo bereik je toch het grootste publiek. Kom zelf eens kijken op een van onze gigs en laat je overtuigen! We hebben hart en ziel gelegd in "Rebel angels rise" en we hopen dan ook dat het album aanslaat. 

 Bandcamp: https://huntermetal.bandcamp.com/album/rebel-angels-rise 

(fotocredit - Gino Van Lancker)

Related Items

CD of the month

Image HOLY MOTHER

Rise
Massacre
Cd van de maand Juni 2024

Previous CD of the month

Death.Horses.Black
Listenable
Cd van de maand mei 2024

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2024 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC