Hell Spawn

 

WRYNGD

Hell Spawn » Interviews » WRYNGD

Een tijdje zagen we op Brugotta festival een nieuwe band, maar met bekende gezichten! Zanger Steven kende ik nog goed van zijn vorige band Citizinsane. Hun set, alhoewel met drumcomputer wegens gebrek aan drummer, was ronduit fantastisch en verpletterend.

Written by Nico

WRYNGD

We kletsten wat bij met Steven en waren van plan om rond de release een interviewke te doen met de band. Helaas gooide een bijna dramatisch ongeval roet in het eten, dus dachten we de stilte te doorbreken en nu al ons klapken te doen!

WRYNGD is ontstaan uit de assen van Citizinsane. Vertel ons eerst eens waarom die band zo ineens gestopt is, want jullie waren indertijd na een herstart terug goed begonnen!

Het besluit om Citizinsane stop te zetten en iets nieuws op poten te zetten kwam na een hele tijd sukkelen met veranderingen binnen de line-up. Ook zijn we muzikaal een stuk ambitieuzer te werk gegaan in vergelijking met de oude nummers. Het leek een logische stap om dit materiaal onder een andere naam naar buiten te brengen.

 

Wanneer ontstond WRYNGD, onmiddellijk na het einde van Citizinsane? 

Het einde van Citizinsane betekende onmiddelijk het begin van Wryngd. We bleven met z'n drieën over (Jeroen, Kevin en Steven) en zijn samen het idee van een nieuwe band gaan realiseren. Een jaar voor ons optreden heeft Ionut de rol van lead-gitarist op zich genomen en zijn we ons beginnen voorbereiden op een live-performance. Het was echter lang zoeken naar een passende naam. Bij het schrijven van de meer dissonante passages werd er vaker luidop gezegd: "Het wringt." Dit bleek gewoon de perfecte naam te zijn die bij ons nieuwe muzikale pad hoort. Voor alle duidelijkheid, de W van Wryngd wordt als V uitgesproken. ;-)

 

Enkel een drummer ontbreekt nog, maar dat weerhield jullie niet om een tijdje terug op Brugotta een zeer overtuigend visitekaartje af te leveren! Blijven julie nog steeds op zoek, of doen jullie verder met drumcomputer?

We zijn blij te horen dat ons debuutoptreden een sterke indruk heeft nagelaten. We blijven zeker op zoek naar de juiste drummer. Tot we die persoon gevonden hebben blijven we nummers schrijven met behulp van een drumcomputer.

 

Nu, WRYNGD tapt uit een behoorlijk steviger straatje dan je vorige band. Bewuste keuze? 

Het is een bewuste keuze geweest om de muziek veel meer in detail te gaan verzorgen. Er werd extra aandacht gegeven aan elke riff, melodie of harmonie. Dat het geheel een stuk steviger klinkt dan Citizinsane is daar zeker een gevolg van.

 

Steven, je bent herstellende van een ernstig auto-ongeval. Hoe gaat het nu met je? 

We zijn nu twee maanden verder en het herstel loopt een stuk vlotter dan verwacht. Het doel was om op Alcatraz Open Air aanwezig te zijn, zij het met krukken of in een rolstoel. Het zal waarschijnlijk een combinatie van de twee worden. Maar ik zal er zijn!

 

Hierdoor werden de plannen voor de release van jullie eerste EP achteruitgeschoven. Is er een streefdatum of is het nog te vroeg om dat te verkondigen?

We hebben helaas nog geen datum voor de release. Het ongeval heeft er zeker voor gezorgd dat een eventuele release-gig een stuk later zal plaatsvinden. Wanneer dit uiteindelijk zal gebeuren is sterk afhankelijk van hoe de revalidatie verder verloopt.

 

Wat kunnen we verwachten van die eerste EP? 

De EP is volledig afgewerkt en bevat vier volledige songs en twee korte intro's. De mix en mastering hebben we aan Pieter Nyckees (Shellshock Studios) toevertrouwd en we hebben daar een prachtig resultaat aan over gehouden. Bram Bruyneel heeft voor de release een fantastisch artwork afgeleverd die met de nummers een perfect geheel vormen. Momenteel bekijken we hoe we de EP het best naar buiten zullen brengen en op welke dragers dit zal zijn. Stay tuned!

 

Nog iets te melden?

We mikken op meer optredens, met of zonder drummer. Onze passage op Brugotta Metal Night heeft ons alvast naar meer doen hunkeren en ons doen inzien dat we voorlopig de klus met een drumcomputer op een overtuigende manier kunnen klaren. Ondertussen werken we verder aan nieuwe songs voor een tweede EP. Drummers die zich geroepen voelen mogen zich nog steeds aanmelden via onze sociale media!

 

https://www.facebook.com/Wryngd

 

 

 

 

CD of the month

Image HOLY MOTHER

Rise
Massacre
Cd van de maand Juni 2024

Previous CD of the month

Death.Horses.Black
Listenable
Cd van de maand mei 2024

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2024 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC