Hell Spawn

 

DYSCORDIA

Hell Spawn » Interviews » DYSCORDIA

Chalice / Shocker
De Kreun 18/01/20
Kortrijk

Written by Nico

DYSCORDIA

De heren van Dyscordia hebben een nieuw album uit en dat gaat uiteraard terug gepaard met een releaseparty! Scene of the crime was andermaal De Kreun en net zoals de vorige keer verkocht die zeer vlotjes uit. Er werden weer 2 Belgische bands gekozen om het feestje te openen.

Opener van dienst was deze keer de formatie Shocker. Daar troffen we niet één, maar meerdere bekende gezichten aan in de line-up. Waarvan de bekendste hier uiteraard Sammy Peleman (Ex-After All) en Danny Copperwire (Gae Bolga) waren. Het vijftal brengt een lekkere mix van eighties metal gecombineerd met US metal. En dat was spek voor onze bek. Ondanks dat we nog niet bekend waren met het materiaal waren we direct verkocht. Hoogtepunten waren "Twisted shape", "Thrillseeker" en het sublieme "The genuine falls" welke nog steeds door onze hersenpan spookt. Juist de keyboardpartijen wisten ons niet volledig te bekoren. Eentje om zeer goed in de gaten te houden, dit schreeuwde om meer!

Chalice behoeft ook al lang geen introductie meer. De death/thrash band kreeg na lang ploeteren eindelijk waardering met hun "Ashes of hope"album uit 2018. Vandaag vierden ze de release van hun nieuwste 2 track ep "Lost connections" welke dan ook allebei gebracht werden. Er werden ook wat videobeelden geschoten voor het nummer "Dwelling" uit die nieuwe ep! "For you" sloot de set af om dan uiteindelijk plaats te maken voor waar iedereen in de propvolle De Kreun zaal zat te wachten!

Tijd om "Delete/Rewrite" aan het grote publiek voor te stellen. Een album dat in ons het begin niet direct naar de keel greep, maar het is er zo eentje geworden die zijn geheimen maar beetje bij beetje prijsgeeft, met andere woorden een groeierke! Het werd al snel duidelijk dat de heren van Dyscordia er heel veel zin in hadden, dat ze enorm strak op elkaar ingespeeld waren. Na de eerste single en tevens titelnummer van de nieuwe cd volgde onze grote favoriet uit datzelfde album "This house"! "Chthonic star" bracht de al hoge temperaturen naar een kookpunt. Het publiek smulde en genoot van elke seconde net als de heren van Dyscordia zelf. De dankbaarheid was van hun gezicht af te lezen. "Bail me out", "Another day", het meesterlijke "Twin symbiosis"... oudere knallers gingen lekker gepaard met nieuwe songs als "The curse of mediocracy", "Stranger to the dark" en het hevige "Rage". Na "Silent tears" volgde de acapella afsluiter "Rise & try"! Een schitterende afsluiter voor een al even schitterend feestje! Het was een tijdje geleden dat we Dyscordia nog eens live aan het werk zagen, maar deze avond was zonder meer een van hun beste gigs die we mochten aanschouwen. Voor de volgende releaseparty wordt best uitgekeken naar een grotere zaal, want De Kreun bleek eigenlijk al een maatje te klein en er waren er toch behoorlijk wat die geen kaartje wisten te strikken! Dit kon tellen als eerste gig van het jaar!

 

Related Items

CD of the month

Image COWBOYS & ALIENS

Burn!
Polderrecords
Cd van de maand december 2022

Previous CD of the month

Unorthodox
No Remorse Records
Cd van de maand november 2022

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2022 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC