Hell Spawn

 

WALLS OF BLOOD

Hell Spawn » Interviews » WALLS OF BLOOD

Een bandnaam die wellicht geen belletje doet rinkelen. Kan kloppen, maar toch doen er hoofdzakelijk veteranen mee aan dit album. Dit album, grotendeels ontsproten aan het brein van mastermind Glen Drover (Ex-Megadeth, Eidolon) wordt door de vele schitterende gastmuzikanten naar een hoger niveau gebracht. We gingen eens luisteren bij de voormalige Megadeth snarenplukker!

Written by Nico

WALLS OF BLOOD

Hey Glenn, een paar jaar terug verliet je Megadeth omdat je niet zo tevreden was met de toenmalige bandsituatie. Klopt dat?

Inderdaad, dat klopt. Het is ook alweer een hele tijd geleden. Verder werd ik ook vader rond die periode. Ach, het was gewoon de juiste tijd om te vertrekken, laat het ons daar op houden! Uiteraard ben ik Dave ook nog altijd dankbaar voor de kans die hij me gegeven heeft!

 

In 2011 gaf je terug teken van leven mits een volledig instrumentaal album "Metalusion"! Was dat iets dat je altijd al wilde doen?

Klopt! Ik ben trouwens nog steeds heel trots op dat album. Er staat geen enkele song op die ik niet graag hoor. Voor zover het iets is dat ik altijd al wou doen... Ik denk dat ik gewoon een goed Jjazz fusion meets metal meets hard rock type muziek wilde maken in samenwerking met goede muzikanten. Ik luisterde toen ik opgroeide vaak naar instrumentale muziek, wat ik af en toe nog steeds doe. Dus ik vond het wel leuk om zelf zo'n album in elkaar te boksen.

 

Nu ben je terug met Walls Of Blood. Is dit een band of een project?

Het is in eerste instantie een project, maar het zou wat mij betreft gerust kunnen uitgroeien tot een band! Maar laat ons eerst eens zien hoe het album ontvangen wordt en wat de algemene reactie is. Van daaruit zal ik mijn beslissing nemen.

 

Wanneer startte het idee voor Walls Of Blood?

Dat was ergens in 2012. Het is allemaal begonnen met Henning Basse (Metalium, Sons Of Seasons) die "Seven Spirits" ingezongen heeft, Nu we het erover hebben, verschiet ik ervan dat dit alweer van zo'n 6 jaar terug dateert! De rest is gewoon ontsproten uit het wilde idee om eens een album te maken met diverse zangers en het uit te brengen als een soort van project!

 

Zijn alle zangers die je voor ogen had te horen op dit album? Of hebben er enkele afgehaakt?

De meesten hebben het album gehaald! Er zijn er maar twee afgevallen. De eerste is Warrel Dane, ik was klaar om hem een track toe te sturen, maar toen kreeg ik het bericht van mijn broer Shawn (Act Of Defiance) dat Warrel overleden was... De andere zanger was James Rivera, hij heeft het nummer opgenomen, maar ik was niet echt tevreden met het eindresultaat. Het was niet echt waar ik naar op zoek was!

 

Heb jij alles geschreven of hadden bepaalde zangers / gasten zelf ook enige input?

Ik heb een heel groot deel zelf geschreven, maar ik heb ook hulp gekregen van mijn broer Shawn met de muziek en de teksten. De meeste zangers kwamen met hun eigen melodieën. En als ik mij niet vergis, schreven Todd La Torre (Queensrÿche) en Niks K. Rue (Pagan's Mind) hun eigen teksten en melodielijnen.

 

Wat ik zeer leuk vind, is dat door die variatie in zangers, het album heel divers klinkt!

Inderdaad, daar ben ik het volledig met je eens. Verder is het album ook heel samenhangend en passen de songs ook mooi tezamen. 

 

"Seven Spirits", dat is toch een herwerkte versie van de oude Eidolon song "The seven spirits", korter en met een andere tekst? 

Ja, dat klopt! Weet je, ik was nooit tevreden met de originele versie van dat nummer, hoofdzakelijk door de zwakke vocalen. Maar dat euvel is nu eindelijk verholpen door een fantastische zanger. Henning heeft hier echt een prachtprestatie geleverd.

 

Nu we het hier toch even over Eidolon hebben; staat die band 'on hold' of kunnen we ooit nog een herstart verwachten?

Nee, daar kan ik kort en bondig over zijn! Eidolon has been laid to rest!

 

Tja, touren zit er wellicht niet direct in met al die verschillende zanger? Of het zou al een dijk van een zanger moeten zijn!

Haha, ja dat klopt! Nu, er is altijd wel een kans om iets van een stabiele line-up bijeen te krijgen om enkele shows te spelen. Maar ik ga nog een beetje wachten hoe de reacties op het album zijn voordat ik beslis over de volgende stap!

 

Ik was zeer positief verrast door de fantastische Alice In Chains cover!

Yep, ik ook, daarom dat het uiteindelijk ook op het album is terecht gekomen! Ik ben super tevreden met het eindresultaat. We hadden het gewoon voor de fun opgenomen, hadden er totaal geen plannen mee. Maar omdat het zo goed geslaagd was, hebben we het alsnog aan het album toegevoegd!

 

Was het makkelijk om een deal te scoren voor Walls Of Blood en komt er een vervolg?

Dat viel al bij al best goed mee! En of dit een vervolg krijgt... geen idee! Momenteel heb ik daar geen plannen voor, maar mocht dit album het zeer goed gaan doen... tja, dan is alles mogelijk!

 

Nog iets te melden?

Bedankt voor de meerdere jaren support! Verder nog bedankt aan al mijn fans voor de steun doorheen de jaren en verder wil ik ook Mario Lopez nog es bedanken voor het geweldige werk dat hij leverde voor de hoes!

Nico

CD of the month

Image CRASHDÏET

Automaton
Crusader Records
Cd van de maand Mei 2022

Previous CD of the month

Road To Perdition
NoCut Entertainment
Cd van de maand april 2022

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2022 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC