Hell Spawn

 

CARNEIA + HELL CITY

Hell Spawn » Interviews » CARNEIA + HELL CITY

Cafe Elpee
Deinze
22/09/2018

Written by Nico

CARNEIA + HELL CITY

Hell City is terug van veel te lang weggeweest, maar verbreekt de stilte met een zeer sterk en keihard nieuw album. Een eerste cdpresentatie werd de dag voordien gegeven in Hasselt met nog enkele bands (Hedonist, Alien Weaponry, Spoil Engine). De band kwam dat graag nog eens herhalen in de leukste venue van Oost Vlaanderen, Muziekcafé Elpee.

Bij ons was als opener de keuze gevallen op Carneia. En dat vonden we helemaal niet verkeerd. Het was al eventjes geleden dat we de mannen van Carneia live aan het werk zagen en de heren hadden er zin in. Het was zowat anderhalf jaar geleden dat de band nog eens had opgetreden. Nou, daar was dus niks van te merken, zelfs hun nieuwe drummer kwijtte zich uitstekend van zijn taak. Tjah, en hun grootste troef, zanger Jan Coudron (ook King Hiss) - in onze ogen een van de beste Belgische frontmannen van het land - deed zoals steeds zijn ding met verve! De band beukte er lekker op los en we kregen zelfs 2 nieuwe songs voorgeschoteld, die klonken alvast heel veelbelovend en lieten toch ook enkele nieuwe invalshoeken horen. We zijn alvast benieuwd naar dat nieuwe album dat er zit aan te komen. Dit kon alvast tellen als opener.

Daarna moest helaas de ganse backline gewisseld worden! Beetje jammer, want in een best volle zaal was dat nogal vervelend, misschien beter de backline delen volgende keer. Het zorgde ook voor vertraging zodat Hell City pas na tien uur aan hun set kon beginnen. Het geluid stond behoorlijk hard, maar de band smeet zich dat het geen naam had! Na het eerste nummer verwelkomde zangeres Michelle ons met "Welcome to Hell City 2.0" en gelijk had ze. Het ganse album passeerde als een genadeloze mokerslag. Zoals de meesten ondertussen wellicht weten, gaat de schitterende zang van Michelle nu gepaard met de grunts voorzien door drummer Tommy. Met uitzondering van "Bogus Potus" waar Tommy alleen de lead euh growls voor zijn rekening neemt! Het ganse album passeert de revue en raast aan een hels tempo voorbij. Nadat het volledige "Flesh & bones" erdoor is geblazen, verlaat de band het podium om snel terug te keren en er nog 2 oudjes door te jagen, namelijk "Victorious" en een van onze persoonlijke favorieten "Ice cold rage"! Plezant en zeer geslaagd avondje, we kijken alvast uit naar een volgend concert van beide bands! Welcome back en dat gaat voor beide bands op!

Picture by Geert L.

 

Nico

CD of the month

Image CRASHDÏET

Automaton
Crusader Records
Cd van de maand Mei 2022

Previous CD of the month

Road To Perdition
NoCut Entertainment
Cd van de maand april 2022

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2022 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC