Hell Spawn

 

SOS Fest 2018 - day 1

Hell Spawn » Interviews » SOS Fest 2018 - day 1

Juli, tijd voor onze jaarlijkse trip naar Manchester voor het immer gezellige SOS fest. 34 bands voor slechts 20 Engelse ponden, we zien het alhier nog niet direct gebeuren!

SOS Fest  2018 - day 1

De elfde editie van SOS fest werd geopend door het kwartet Stormrider (7,5), die trots en hongerig hun eerste ep "Heavy metal machine" kwamen voorstellen! Voor ons was het de eerste kennismaking, maar uit het publiek hoorden we meermaals hoe goed deze band geëvolueerd is. Stormrider brengt een lekker potje heavy metal met hier en daar wat high pitched vocals. Sommige songs moesten eerst een beetje inwerken, maar de titeltrack uit hun ep "Heavy metal machine' (tevens videoclip) ging erin als zoete koek! Hier en daar is er nog wat op te merken, maar de jongens uit Manchester brachten het er zeker niet slecht vanaf! Als je achteraf dan nog eens zag hoe hun debuut ep als zoete broodjes over de toonbank, euh tafel gingen weet je dat je een goede beurt hebt gemaakt! 

Doomsday Outlaw (8) uit Derby, bracht enige tijd terug hun tweede langspeler uit via het Italiaanse Frontiers. Een album dat we zeer zeker wisten te smaken en live deed de band er nog eens een ferm schep bovenop. Vooral zanger Phil zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. De lekkere groovy, aanstekelijke hard rock ging erin als zoete koek, voor we er erg in hadden zaten we al aan het einde van de set! Voor herhaling vatbaar, hopelijk ook eens voor een concertje bij ons in de Benelux! In de gaten houden dit bandje. 

Volgende band King Witch (9) uit Schotland, ze waren een tijdje terug nog in ons eigenste Belgenlandje waar we ze spijtig genoeg moesten missen. Nu bestond er geen twijfel dat we er ook maar een seconde zouden van missen! De band heerste dat het geen naam had, wat een fantastische set en dito performance! Wat ons betreft band van de dag! Songs uit de fantastische ep "Shoulder of giants" gingen lekker gepaard met songs uit het volwaardige debuut "Beneath the waves"! Doom met de grote D en met een extra pluim voor zangeres Laura. Dat is wat ze noemen met hart en ziel!

Gorilla Riot (8) was ons onbekend, maar de nood aan frisse lucht was even hoog, zodat we er toch een klein stukje van moesten missen. De band moet je ietwat situeren in de melodieuze blues rock, hier en daar deed het gitaargeluid ons wel denken aan een Black Stone Cherry. De laid back rockin' bluesy tuneskonden op veel bijval rekenen. De loepzuivere vocalen werkten aanstekelijk, hier en daar deden die ons soms ook wat aan Alice In Chains denken. Leuke ontdekking, nog een band om in de gaten te blijven houden! 

Void op het akoestische podium lieten we aan ons voorbijgaan om wat te socializen met vrienden die we lange tijd gemist hebben.

Afsluiter van dag 1 was Bigfoot (8), de mannen zijn reuze populair in de UK, dat hebben we bij eerdere passages op SOS fest al gemerkt. Zelf vinden we het goed tot best oké. Het leuke aan het concert van vandaag was dat de band een set deed met 8 gastzangers, omdat het zanger het onlangs afgetrapt was. Allereerst was er Craig Wells van de band Atlas UK, voor ons een nog onbekende stem en gezicht, maar de man kwijtte zich uitstekend van zijn taak. Volgende zanger was Matt Jones van Twisted Illusion, het was een beetje wennen want Matt heeft een speciale stem die op het eerste gehoor misschien niet zo direct past bij Bigfoot, maar toch leverde ook hij goed werk en als fan van de band zag je hem ook zichtbaar genieten. Phil Poole zagen we eventjes terug nog met zijn eigen band Doomsday Outlaw aan het werk. Tijdens de eerdere show glipte zijn micro uit zijn hand en ook hier had de man terug pech, maar mits een grap en grol kwam hij er uitstekend mee weg. Top frontman! Daarna kwam ene Cass King (de enige zangeres uit het gezelschap gastzangers) van de band Tomorrow Is Lost en wat ons betreft de performance die er met kop en schouders bovenuit stak. Wat een zangeres, die Tomorrow Is Lost maar eens checken! Hierna volgenden drie songs met Denderra/ Power Quest zanger Ashley, voor mij de minste uit het rijtje, wellicht lag het aan de ietwat scherpe zang... Craig Carns van Midnight Prophecy schitterde op de twee volgende tracks. Damn wat een stem heeft die kerel. Afsluiter was Barry van Massive Wagons die ook nog eens drie songs voor zijn rekening mocht nemen. Leuk, maar eerlijk gezegd hoor ik Barry gewoon het liefst bij zijn eigen band! De dag na hun performance kondigde Bigfoot trouwens hun nieuwe zanger aan! Eens benieuwd wat dat zal gaan geven! Tijd voor wat slaap, want de roadtrip van de dag ervoor en de vele biertjes hadden hun tol geëist! 

Nico

CD of the month

Image CRASHDÏET

Automaton
Crusader Records
Cd van de maand Mei 2022

Previous CD of the month

Road To Perdition
NoCut Entertainment
Cd van de maand april 2022

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2022 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC