Hell Spawn

https://www.facebook.com/events/oc-de-coorenaar/belgian-blast-festival/430376577765241/

BLACK OUT BASH

Hell Spawn » Interviews » BLACK OUT BASH

Op Zaterdag 4 November maakten we de verplaatsing naar Geraardsbergen. Daar werd immers al voor de vijfde maal het Black Out Bash festival georganiseerd. Met stevige een line-up van maar liefst 6 namen met onder andere: No Return, Dyscordia en afsluiter Grave Digger kon dit niet anders dan een mooie dag worden.

BLACK OUT BASH

Opener van de dag was het Belgische Cathubodua (5). Deze female fronted symphonische metalband had eerst wat te kampen met enkele technische problemen en bij de start ook een slecht geluid. Dat de band duidelijk zeer geïnspireerd wordt door Nightwish en Epica was hoorbaar van bij het begin. Toch wisten deze heren en dames mij niet te overtuigen en kwam het geheel nogal licht over. Dat een festival openen een moeilijke klus is weet iedereen, maar toch had dit iets beter gekund.

Tweede band van de dag was het eveneens Belgische Carrion (6). Vanaf de start zat het geluid hier wel goed. Toch was de muur van geluid die deze brutal death metal band produceerde in het begin wat moeilijk te vatten voor mij. Gaandeweg de set echter kwamen er toch wat meer groovendere nummers in de set en was het niet enkel beuken dat deze band deed. Ook zeker een pluspunt voor zanger Sven; wat een strot heeft die kerel.

Hierna was het tijd voor wat thrash metal. Om te beginnen kregen we een set van het Franse No Return (7). Na ook wat technische problemen bij de intro zette deze band zeer strak in. Dit deed mijn verwachtingen stijgen. Echter na een paar nummers verslapte mijn aandacht. Dat deze band zeker niet slecht is staat buiten kijf, maar live tappen ze iets te veel uit hetzelfde vaatje en beginnen de nummers vaak wat op elkaar te lijken. Dat ik niet de enige was met die indruk bleek aan de vele mensen die tijdens de set ook de zaal verlieten. Als ik dan toch een hoogtepunt moet noemen in deze set dan zou het "Paint your world" zijn.

De tweede thrash band die op de affiche prijkte was Angelus Apatrida (9). Hiervoor waren mijn verwachtingen hoog. Na No Return had ik echter een beetje schrik dat ik terug wat teleurgesteld ging worden. Niets was echter minder waar. Deze Spanjaarden gaven alles wat ze hadden en zetten een van de strakste sets neer van de gehele dag. De heren kwamen er ook de tiende verjaardag van hun tweede album "Give em war" vieren. Vol gas gingen de heren door hun set. Hoogtepunten genoeg, maar om er enkele te noemen: "Vomitive", "Give em war", "Serpents on parade" waarbij nog eens uitgehaald wordt naar de politieke situatie in Spanje en niet te vergeten afsluiter "You are next". Enig minpunt wat ik over deze set kan zeggen, is de ietwat tamme reactie van het publiek. Dit was echter heel de dag een beetje het probleem.

Na thrash was het tijd voor wat progressive metal. Dit kregen we in de gedaante van het in eigen land zeer populaire Dyscordia (8). Dat we deze heren niet meer moeten introduceren, is denk ik wel duidelijk. De band zette op Black Out Bash terug een zeer goede prestatie neer. Enkel weer wat geluidsproblemen die de boosdoener waren waardoor de solo's van de eerste twee nummers zo goed als de mist in gingen. Vanaf de derde song zat echter alles goed en kon het feest eindelijk beginnen met hoogtepunten als "From sight to black" en het kippenvel gevende "Twin symbiosis".

Afsluiter van het festival was het Duitse Grave Digger (8). Dit Duitse power metal collectief draait al lang genoeg mee dat we hen zeker niet moeten introduceren. De band opende stevig met "Healed by metal", de titelsong van hun laatste album. Alles zat meteen goed, zowel geluid als stem. Enige tegenvaller was weer het publiek. Op een festival verwacht je meer reactie voor een afsluiter van dit kaliber. De band liet dit echter niet aan hun hart komen en speelde vol overgave. En na redelijk wat aanmaningen van zanger Chris Boltendahl kwam er toch wat reactie vanuit het publiek en kon "Ballad of a hangman" ingezet worden. Hierna was het echt vertrokken en was zowel publiek als band op dreef. Natuurlijk konden ook klassiekers niet ontbreken en werden nummers als "Excalibur", "Rebellion" en afsluiter "Heavy metal breakdown" luidkeels meegezongen.

Hierna was het tijd om terug huiswaarts te keren. Dit deden we met de herinnering aan een mooie dag gevuld met goede muziek, ondanks dat de sfeer maar laat op gang kwam. Dat ze ons hier zeker terug zullen zien, staat vast. Ook de organisatie verdient zeker een pluim. Alles was tot in de puntjes geregeld en niks werd aan het toeval over gelaten. Chapeau.

Mike

CD of the month

Image LEGIONS OF THE NIGHT

Sorrow Is The Cure
Pride & Joy
Cd van de maand september 2021

Previous CD of the month

Tales Of Sacrosanct Men
WormHole Death
Cd van de maand augustus 2021

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2021 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC