Hell Spawn

http://www.bftpfestival.com/tickets/

SOS fest - day 1

Hell Spawn » Interviews » SOS fest - day 1

We keken al een tijdje uit naar de tiende editie van SOSfest, ons jaarlijks uitje naar Manchester. De verjaardagseditie werd 'The Big Ten' gedoopt en bood behoorlijk wat nieuwe namen dit jaar.
De vrijdag is een halve dag en kende zonder enige twijfel de hevigste bands!

SOS fest - day 1

As The World Burns (7,5) opende behoorlijk brutaal, het knappe, fijne zangeresje smeet zich volledig (net als de rest van haar kompanen) en gruntte er op los, gelukkig kwam er na een tijdje ook wat melodieuze zang aan te pas, wat toch voor enige variatie zorgde. Verre van slecht, maar nog iets meer afwisseling en variatie en dan zie ik de band wel wat brokken maken! 

Normaal laten we vaak de acoustic stage aan ons voorbij gaan omdat het anders te druk wordt, want electric en acoustic stage wisselen elkaar constant af! Maar dit jaar werd het akoestische podium omgedoopt tot het Wizz acoustic stage! Een mooi eerbetoon aan onze overleden kameraad die op het festival een zeer graag gezien gast was! Openers op het akoestische podium waren de kerels van Promethium (9). Vorig jaar stonden ze nog op het elektrische podium, maar nu werd hun thrashy metal gedowntuned tot akoestisch materiaal. En hoewel ik er een beetje voor vreesde, vonden we het meer dan geslaagd, het was mogelijks ons favoriete akoestisch optreden van het weekend. Zanger Steve en gitarist Daniel werkten zich uitstekend uit de naad en na een bedankje dat ze vereerd waren om de Wizz acoustic stage te mogen openen, brachten ze enkele songs uit hun spoedig te verschijnen: "Faces of war" alsook enkele toppers zoals "Tribute to the fallen" en "Murder" met enige crowd participatie, dat wonderwel beter lukte dan zanger Steve had gehoopt. Als je hem vorig jaar hoorde brullen en nu akoestisch hoorde zingen, wow!!! 

Amethyst hebben we op vorige edities ook al es gezien, maar aangezien die niet zo ons ding was, hebben we die band aan ons laten voorbijgaan om te verbroederen met enkele Engelse vrienden die we een jaartje hebben moeten missen! 

Het akoestische optreden van Go Primitive (8) vanop een afstand bewonderd. Go Primitve bracht lekker in het gehoor liggende songs en die stonden ons best aan. Prachtige en overtuigende 'vocal harmonies'. We zijn van plan de heren en hun muziek eens van dichter te gaan volgen. 

Prognosis (8) kenden we nog niet, het viertal bracht behoorlijk technisch getinte progressieve thrash, waar beide gitaristen vaak etaleerden hun gitaarspel goed te beheersen. De set was stevig, strak en bruut, maar ook niet te bruut! De band werkt momenteel aan een ep, we zijn er alvast zeer benieuwd naar! Smaakte best naar meer! 

A Joker's Rage (8) blies vorig jaar zowat iedereen omver en was terug 'due to popular demand'! We keken er dan ook enorm naar uit, maar de bands wist ons helaas niet zo te overtuigen als de vorige keer. Ook direct beginnen met de publieksfavoriet "Bounce"; geen goed idee! Zo verschiet je immers al een groot deel van je kruit. Let op, het was zeker niet slecht, alleen niet zo overdonderend. Ook zoiets simpels al de setlist wat door elkaar zwieren, kan een deel van de pret bederven. Jammer! 

Dan was het eindelijk de beurt aan Kill II This (9) een band waar we vroeger toch behoorlijk fan van waren en waarvan we het altijd jammer vonden dat we ze nooit live gezien hebben! Maar kijk, de wonderen zijn de wereld niet uit. Sedert enige tijd is de band terug samen en weer met Simon Gordon op zang, we kregen een leuke en gevarieerde set voorgeschoteld, de heren hadden er net als het publiek heel veel zin in, het geluid was nagenoeg perfect. Een derde van de set bestond uit materiaal van "Trinity" en maar liefst 5 songs uit het schitterende "Deviate". "Kill your gods", "Crucified", "Faith rape", elke song klonk nog steeds even sterk en doorstond de tand des tijds zonder probleem. Met "Sleeper cell" kregen we zelfs nog een gloednieuw nummer voor de kiezen! Wat een band, wat een optreden! Waarom zien we hier op onze festivals nooit zo'n bands! 

Dag 1 liet ons alvast met een voldane glimlach richting hotel gaan, want dag 2 had ook heel wat moois in petto!

Nico

CD of the month

Image LEGIONS OF THE NIGHT

Sorrow Is The Cure
Pride & Joy
Cd van de maand september 2021

Previous CD of the month

Tales Of Sacrosanct Men
WormHole Death
Cd van de maand augustus 2021

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2021 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC