Hell Spawn

 

ANCIENT CREATION

Hell Spawn » Interviews » ANCIENT CREATION

Deze US metal band schopte het met hun debuut tot onze cd van de maand in oktober. Een interviewke kon dus niet langer uitblijven. Drummer Mike stond ons maar al te graag te woord om het een en ander omtrent z'n band uit de doeken te doen.

ANCIENT CREATION
Laten we beginnen bij het begin. Aangezien jullie voor de meesten een nieuwkomer zijn, kunnen jullie je band ANCIENT CREATION eens aan onze lezers voorstellen?
Wel, daar zijn we plan verandering in te brengen! Hahaha! Onze gitatist Peter had muziek liggen die hij graag wilde opnemen. Hij was al jaren bevriend met Andy (bassist) en Jason (gitaar) voordat ze uiteindelijk samen beginnen werken zijn aan het materiaal. Toen hadden ze nog een drummer nodig en dat ben ik (Mike) geworden. Tja, als ik een band zie staan die Fates Warning opgeeft als invloed, dan kan ik het niet laten die te checken. Ik werd prompt aangenomen en we zijn zonder meer beginnen werken aan materiaal. Onze zanger Steve zat vroeger samen met mij nog in een andere band en toen het tijd werd om een zanger in te lijven, werd die al vlug en als eerste gecontacteerd!

Hoe hebben jullie een deal gescoord bij US supporters MELISSA records uit Nederland?
We hebben verscheidene exemplaren van onze demo cd "The uprising" rondgestuurd voor promo en reviews. Eentje daarvan is bij Melissa Records terecht gekomen. Een echt geluk, want tot nog toe zijn ze tof om mee samen te werken.

Voor "Evolution bound" brachten jullie inderdaad een andere cd uit: "The uprising". Was dat een officiële cd of eerder een demo?
Wel, op elke show die we speelden bleven er maar mensen vragen om een cd. Dus zijn we de studio ingedoken en hebben we een hoop van onze songs opgenomen onder de titel "The uprising". Maar da's eigenlijk niet meer dan een demo. "Evolution bound is ons officieel debuut.

Bepaalde songs van die demo cd zijn terug te vinden op "Evolution bound", maar hier en daar kan ik toch enkele veranderingen horen. Klopt dat?
Inderdaad, sommige songs zijn op beide cd's terug te vinden. Maar door die songs verscheidene malen te spelen en op te nemen zijn er mettertijd enige subtiele veranderingen aan toegevoegd! Dat heeft in onze ogen de songs alleen maar beter en strakker gemaakt, maar de kern van de song is telkens hetzelfde gebleven.

Jullie cd is te omschrijven als no nonsense en straight to the point raw and no bullshit US metal. Zien jullie het ook zo? En was dat jullie doel?
Bedankt Nico, dat appreciëren we enorm! Dat was inderdaad ons doel. We feel that music should be allowed to breath and flow! Vele albums zijn de dag van vandaag overgeproduceerd en klinken zo steriel. Het is bij momenten onmogelijk om te horen of bepaalde partijen door de band of door een computer zijn ingespeeld. Ik herinner me nog mijn oude albums van vroeger als jonge knul en je kon zo de energie voelen die de artiest in zijn muziek stak. Dat is ook wat we wilden bereiken met deze opname. Je kunt het ook als een eerbetoon zien aan de metal waar we mee opgegroeid zijn.

Hoe zouden jullie jezelf en jullie muziek omschrijven voor mensen die jullie nog niet kennen? En vertel onze lezers eens waarom ze jullie cd es moeten checken!

Metal heeft meer subgenre's dan gelijk welke andere genre muziek. De mensen zijn gewoon het genre meer beginnen labellen om het allemaal beter te begrijpen. Maar daardoor is het allemaal gecompliceerder geworden. Ancient Creation is een pure metal band omringd door alles wat ons genre muziek zo groots maakt.  Onszelf omschrijven!? Hmm, ik zou zeggen ongelooflijk gitaarwerk, met uitmuntende teksten maar het belangrijkste is de song. En dat is en blijft onze top prioriteit.

Het artwork van jullie cd is prachtig en heeft wellicht een of ander verhaal achter zich. Kun je ons er iets meer over vertellen?
Dat ben ik volledig met je eens. Jan Yrlund van Darkgrove design heeft die voor ons gemaakt en heeft daarmee ongelooflijk goed werk verricht. Hij heeft nog schitterende ontwerpen gemaakt voor andere bands, dus wisten we dat we in goede handen waren. Wat zijn werk extra speciaal maakt is zijn uitgebreide kennis van kunstgeschiedenis en zijn mogelijkheid om in verschillende mediums te werken. We zijn echt vereerd dat zijn ontwerp onze release siert!

Wie zouden jullie als belangrijkste invloeden noemen?
Hoh, we zijn allemaal opgegroeid luisterend naar Iron Maiden, Black Sabbath, Fates Warning, Metal Church, Helstar, Death en zo verder. Daarom zeg ik ook dat we een true metal band zijn, omdat we met deze muziek opgegroeid zijn en niet zoals velen vandaag het onlangs ontdekt hebben. We live and breathe metal!

Ik weet dat Melissa niet het grootste label in de wereld is, dus ben ik eens benieuwd in hoeverre tourplannen buiten de US mogelijk zijn?
Wel, dat is een van de redenen waarom we met hen in zee gegaan zijn. Er zijn vandaag de dag zoveel bands die gewoon getekend willen worden door grote labels, maar uiteindelijk worden ze gewoon opgelicht. Een groot label wacht bij een nieuwe band liever af wat je gaat realiseren i.p.v. je al direct alle mogelijke steun te geven. Mellisa begrijpt wie we zijn als band, waar we voor staan en waar we toe in staat zijn. Ons doel is momenteel onze band naar Europese podia te brengen en liefst zo snel mogelijk. Onze cd is een goede representatie van ons, maar je moet ons eens live gezien hebben voor het volledige effect.

Jullie waren onze cd van de maand in september. Hoe voelde dat?
We waren er allemaal ongelooflijk tevreden mee. Het is voor ons zeer belangrijk om support te krijgen van zines zoals jullie! Want jullie staan in onze ogen veel dichter bij de fans en de muziek dan vele grote bladen!

Hoe zijn de reacties momenteel op "Evolution bound"?
Het is echt aangenaam om al die reviews en verschillende meningen te lezen. En de ganse buzz die er mee gemoeid is. Zoals ik het zie: 'any press is good press'!

Hoe zit het met de metal in jullie buurt?
Wel, er zitten een hele hoop goeie bands in onze streek (Kansas City/ Missouri). We spelen redelijk wat show en elke band hier uit de buurt speelt in een andere stijl, wat het telkens een toffe avond maakt. Onze cd is nu verkrijgbaar op verschillende plaatsen, wat zeer tof is en degenen die hem echt niet vinden kunnen hem altijd bestellen via ons label http://www.melissarecords.com

Toekomstplannen?
Momenteel zijn we druk bezig songs te schrijven voor de volgende cd en we doen zoveel mogelijk optredens om onze cd te promoten.
 
Nog een laatste woord of iets toe te voegen?
Gewoon nog eens dank je wel voor alle support die jullie ons gegeven hebben. We appreciëren het echt.  En nog eens bedankt voor de gelegenheid om over ANCIENT CREATION te kunnen praten met jou! Ciao.

http://www.myspace.com/ancientcreation  

Nico
 

Related Items

CD of the month

Image MY DILIGENCE

Death.Horses.Black
Listenable
Cd van de maand mei 2024

Previous CD of the month

The Road To Oblivion
Dutch Music Works
Cd van de maand april 2024

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2024 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC