Hell Spawn

http://www.bftpfestival.com/tickets/

EXODUS

Hell Spawn » Interviews » EXODUS

Exodus, behoeft deze band eigenlijk nog een introductie? Natuurlijk niet! Eind dit jaar kwam hun nieuwe schijf "The atrocity exhibhition: exhibit a" uit, voor velen van ons is dit weer een thrash schijfje om duimen en vingers bij af te likken. Tijd om m'n jeugdheld Gary Holt even aan de tand te voelen.

EXODUS
Hoe ben je in godsnaam op een titel als "The atrocity exhibition: exhibit a" gekomen? Is het eigenlijk een tribute naar het nooit verschenen album van Dark Angel uit 2002?
Ik had eigenlijk nooit gehoord over dit album van Dark Angel tot wanneer Jaap van ons label het me vertelde. Ik denk dat we het eigenlijk beiden hebben gestolen van hetzelfde boek, namelijk dat van J.G. Ballard.

Er komt ook nog een "Exhibit b".  Is er eigenlijk een logische verklaring waarom jullie gekozen hebben voor twee albums met dezelfde titel afgezien A en B natuurlijk. Waren jullie dan zo productief en gemotiveerd?
We hadden eigenlijk veel te veel goede vette songs voor op één cd. De schijfruimte van een cd kon dit allemaal niet aan. We hebben wel gedacht aan een dubbelalbum, maar volgens ons contract zouden we dan slechts voor een enkel album betaald krijgen. Dus ja... je kent het vervolg. En ja hoor, we waren zeer, zeer productief!

De laatste Exodus schijven zijn geproduceerd door Andy Sneap, is hij de producer waar je al jaren naar zoekt?
Absoluut! Buiten zijn technische kennis, is hij ook één van m'n beste vrienden. Het klikt ook zeer goed tussen hem en de volledige band.

De teksten van Exodus zijn zeer politiek getint. Wie schreeft er eigenlijk de teksten bij jullie? Heeft Rob ook een zeg?
Ikzelf schrijf nog een groot deel van de teksten, maar Rob schrijft best goed spul dus dat maakt mijn job al wat gemakkelijker. Goh, politiek is niks nieuws voor Exodus, ik denk zelf dat we de laatste jaar minder met politiek bezig zijn dan vroeger.

John Schnepp zal de muziekvideo voor "Riot act" ontwikkelen. Zelf heb je een gastoptreden gedaan in Schnepp's animatie reeks "Metalocalypse". Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
We hebben John leren kennen via Brendon en Tommy, de uitvinders van "Metalocalypse". We zijn allemaal goede vrienden geworden en John vroeg ons of hij een muziekvideo met ons kon maken, natuurlijk twijfelden wij geen seconde. Visueel is de video gewoonweg wauw, eigenlijk helemaal anders dan wat iedereen tegenwoordig in muziekvideo's doet.

Hoe is het eigenlijk met je dvd "Gary Holt's a lesson in guitar violence"?
Dat is een succes man, de mensen zijn er gek op! Momenteel is er zelfs een wedstrijd aan de gang voor mensen die de gesigneerde versies gekocht hebben. Ze kunnen namelijk een privéles van mij krijgen op een show dicht bij hun thuis tijdens één van onze nieuwe toernees.

Terug naar "The atrocity...". Wanneer starten de nieuwe opnames voor "Exhibit: b"?
Wanneer we de tijd vinden. We zullen het waarschijnlijk in verschillende delen doen, een paar songs tussen optredens en tours door.

Mogen we er van uit gaan dat je het productiegedeelte terug in handen geeft van Andy?
Aan niemand anders!

Je hebt ook recentelijk meegewerkt aan de "Get thrashed" dvd, en is er heimwee naar de oude tijden?
Ik ben eigenlijk nooit iemand geweest die alleen maar fantaseert over de goeie oude tijden, maar ik moet wel zeggen, we hadden plezier voor een leger of twee.

Je hebt gedurende al die jaren zowel op grote festivals als op kleine podia gestaan. Waar speel je eigenlijk het liefst?
Ik hou van beiden eigenlijk, de sfeer bij kleine clubs is zweterig en is gefixeerd op warmte en elektriciteit. Neen, ik kan eigenlijk niet kiezen.

Wat is je mening over de hedendaagse thrash revival?
Ik vind het cool, er zijn meer en meer jongere goeie bands. Maar een revival? We zien wel of het zo'n vaart loopt.

Het enige minpunt voor mij is toch dat het nieuwe album niet echt vernieuwend is in vergelijking met "Shovel headed kill machine". Accepteer je mijn kritiek?
Je bent meer dan welkom om je kritiek te uiten. Persoonlijk vind ik dat het nieuwe album niks gemeen heeft met "Shovel". De songs zijn epischer, creepy, eigenlijk meer op sfeer gebaseerd terwijl bij "Shovel" meer woede centraal staat.

Bedankt, nog enig toevoegingen?
Bedankt voor je tijd en tot op één van onze tours!

http://www.exodusattack.com

Pieter

Related Items

CD of the month

Image TERAMAZE

And The Beauty They Perceive
Wells Music
Cd van de maand November 2021

Previous CD of the month

Strength
Roadrunner
Cd van de maand oktober 2021

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2021 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC