Hell Spawn

http://www.bftpfestival.com/tickets/

BLITZKRIEG

Hell Spawn » Interviews » BLITZKRIEG

NWOBHM veteranen Blitzkrieg hebben via hun nieuwe uitvalsbasis Armageddon een nieuw album uitgebracht en schopten het bij ons zelfs tot cd van de maand. We stuurden deze zwaar ondergewaardeerde band enkele vraagjes voor eens stand van zaken.

BLITZKRIEG
Nadat jullie heel wat albums uitgebracht hebben bij Neat Metal Records hebben jullie nu getekend bij Armageddon. Waren jullie niet meer tevreden of was het gewoon tijd voor een verandering?
Het was tijd voor een verandering. Jess was een fantastische vriend en label, maar hij kan een band niet meer promoten zoals het tegenwoordig nodig is. En met deze line-up willen we alles doen om de band vooruit te duwen. Dus toen we in 2006 op tournee waren met Saxon zijn we beginnen onderhandelen met Armageddon.

Sedert "Sins and greed" is de productie van jullie albums er enorm op vooruit gegaan. Komt dat door een beter budget of is er een andere reden? (Doe in elk geval zo voort, want het klinkt super!)
Thanks, ik denk dat het een combinatie is van een groter budget en meer ervaring. De jongens hebben uitstekende ideeën qua sound en we weten precies welke richting we uit willen, dus gaat het steeds beter.

Is er een kans dat de oudere albums heruitgebracht worden met een betere productie? Of misschien een compilatie met enkele sterke oude songs in een nieuw jasje?
We zouden dat ook wel willen, maar dat zou niet fair zijn tegenover Armageddon. Maar 't zou wel cool zijn om sommige songs opnieuw op te nemen met deze line-up.

Zijn er plannen om te touren met deze nieuwe cd?
Er zijn plannen voor eind 2007. We hebben wel nog geen idee hoe en waar, dus hou het in de gaten!

Het is opvallend dat de naam Satan veelvuldig voorkomt in jullie songs. Is dat een knipoog naar het verleden?
Niet echt, we spelen gewoon die oude Satan songs nog af en toe.

Over Satan gesproken, vorig jaar op Headbangers Open Air was er een warm-up show met Satanskrieg zoals jullie het toen noemden. Het was ongelooflijk om te zien en te horen, wat een concert! Doen jullie dit nog eens over of zal de band die het beste NWOBHM album ooit maakte terug in de coulissen verdwijnen?
Die HOA show was inderdaad super, maar een volledige reünie is heel moeilijk te realiseren, al zeg ik niet dat het nooit meer zou kunnen. Het hangt ook af van de afspraken met Blitzkrieg, want dat gaat voor nu.

Is de nieuwe cd "Theatre of the damned" een concept cd?
Neen, er staan songs op over mijn vrouw, over iemand die het hiernamaals betreedt, een superheld, enz. De teksten sluiten aan bij de muziek, vandaar dat we altijd eerst de muziek schrijven en dan kijken hoe we het verder invullen.

Blitzkrieg heeft nogal een speciale schare fans die gek zijn op Blitzkrieg, maar het verder blijkbaar niet begrepen hebben op de grotere metal media. Heb je daar een verklaring voor?
Dat klopt, ik denk dat we de meest loyale fans hebben die er zijn. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met promotie, we zijn altijd een beetje een underground band geweest. Nu willen we dat veranderen en de mensen laten horen dat we meer zijn dan een cover versie van Metallica. Hopelijk brengt deze nieuwe cd daar verandering in, want na 27 jaar verdienen we dat toch wel!

Brian zit reeds meer dan 30 jaar in de metal scene. Hoe kijkt hij daarop terug? Is hij er zich van bewust dat zijn manier van zingen heel wat bands beïnvloed heeft? Vooral dan de zogenaamde US power metal bands zoals Helstar, Steel Prophet, Attacker.
Brian doet wat hij doet met veel liefde en toewijding. De muziek, de fans, dat zijn de dingen die hem bezig houden... En wat betreft dat beïnvloeden... Dat is heel flatterend, maar als je al zolang bezig bent, kan het ook niet anders dan dat anderen er door beïnvloed worden!

Biff van Saxon is co-producer van de nieuwe cd. Hoe was het om met hem te werken? In sommige streken hebben jullie al samen opgetreden. Wat zou je zeggen van Blitzkrieg en Saxon in België?
Samenwerken met Biff was heel tof, hij is een goede vriend van ons en gaf ons waardevolle adviezen voor de nieuwe cd zonder opdringerig te zijn. Samen met hen touren was dan ook super, we zouden het direct weer doen als de kans zich voor doet! En dan hopelijk ook in België!

Hoe zie jij de hedendaagse metal scene?
Voor zover ik zie, is de cirkel weer rond. De 'klassieke' bands zoals Maiden, Priest,enz. doen het beter dan ooit. Misschien willen de mensen wel weer die muziek horen waarvan ze de teksten kennen en kunnen meezingen zoals in de jaren 80 en 90, voor de komst van death, thrash, enz. We hopen echt dat dit nu onze tijd wordt.

Jullie draaien nu al heel lang mee. Hebben jullie ooit gedacht dat het zo lang zou duren of dat jullie er nog zo sterk zouden staan zoals nu?
Er zijn wel periodes geweest dat we ons afvroegen of het nog wel de moeite was, maar nu met deze line-up, nieuwe platendeal en de nieuwe cd zijn we positiever dan ooit! De fans, onze liefde voor muziek en de lol die we altijd hadden, heeft ervoor gezorgd dat we altijd verder deden.

Zijn er plannen voor de toekomst?
Goede muziek blijven maken, veel lol trappen en hopen op ons grote moment!

Heb je hier nog iets aan toe te voegen?
Enkel dit: Vanuit het diepste van ons hart bedanken wij iedereen die ons gedurende al die jaren, (en nog steeds) gesteund heeft! THE KRIEG SALUTES YOU ALL!!

http://www.myspace.com/absoluteblitzkrieg  

Nico & Angelique

Related Items

CD of the month

Image LEGIONS OF THE NIGHT

Sorrow Is The Cure
Pride & Joy
Cd van de maand september 2021

Previous CD of the month

Tales Of Sacrosanct Men
WormHole Death
Cd van de maand augustus 2021

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2021 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC