Hell Spawn

SOS Fest 2016 - Dag 3

Hell Spawn » Interviews » SOS Fest 2016 - Dag 3

Bij het arriveren van de zaal vernemen we dat het deze dag op slechts een vijftal tickets na, volledig uitverkocht is! Spijtig genoeg komen vele Engelsen weer pas later toe zodat veel van de eerste bands, voor enkele fanatiekelingen spelen.

SOS Fest 2016 - Dag 3

Opener Hell's Addiction bracht een lekker potje melodieuze hard rock en hun set bestond uit enkele aanstekelijke songs. Zanger Ben Sargent beschikt over een goede, lekker hese strot. Helaas moesten we wel concluderen dat zijn stem wel iets aan kracht inboette naar het einde van de set toe. Ferme aanrader voor fans van Motley Crüe, Skid Row, Quit Riot... Aangename kennismaking.
Volgende band Promethium kenden we al, beide albums prijken mooi in de collectie en nu konden we ze eindelijk es live gaan bewonderen. Verder ook het geschikte moment om de band hun nieuwe zanger Steve Graham eens aan te werk te zien. En daar kunnen we kordaat over zijn: de man weet van aanpakken en tilt de muziek van Promethium zeker naar een hoger niveau. Enkele nieuwe songs uit hun hopelijk spoedig te verschijnen nieuwe album gingen erin als zoete koek, maar ook gevestigde songs als "Murder" en onze favoriet "Tribute to the fallen" waren van begin tot eind genieten. Voor wie de band en hun muziek niet kent, als pure thrash zouden we het niet omschrijven doch er zijn zeker invloeden van in terug te vinden. Muzikaal zou ik ze soms wel eens te durven vergelijken met een Cyclone Temple, met uitzondering van de zang dan wel! Nog van dat a.u.b. en laat dat nieuwe album maar komen!
De volgende band is voor ons al lang geen onbekende meer en debuteert in Manchester, de drie heren van Diggeth - zonder meer een van onze favoriete Nederlandse bands - ging na een Johhny Cash intro aan de slag om hun ding zoals steeds met verve te doen. Je zag de band zo zieltjes winnen. Wat een set! En we blijven het zeggen: wat een ongelooflijke live topper is dit toch!!! Die zien we daar zeker nog terug, daar ben ik van overtuigd! Ook tof voor de heren was dat de zaal vanaf hun set ook iets gezellig drukker begon te worden.
Hierna werd het tijd voor onze Franse vrienden van Gang, de immer sympathieke frenchies brachten een potje old school heavy metal en het was zonder meer de beste keer dat we ze live aan het werk zagen. Ook de Priest cover "Riding on the wind" mocht weer niet ontbreken, alsook de Hawaï hemd waar zanger Bill de vorige keer mee op het podium stond. Iets wat voor ons zeker niet moest, maar sommigen zagen er best de humor van in!
Twisted Illusion hebben we helaas grotendeels gemist daar de innerlijke mens dringend moest verstevigd worden. Over de twee songs die we nog konden meepikken konden we geen eerlijk oordeel vellen. Next time!
Control The Storm heeft het niet makkelijk gehad, na de release van hun debuut cd verlieten hun bassiste, hun zangeres en iets later ook nog de drummer de band. Tot slechts 2 weken voor het festival werd de line-up terug vervolledigd. Omdat hun gitarist Rich gekwetst was viel een van de gitaristen van Onslaught in om de band uit de nood te helpen! Later kwam Rich wel nog wat meezingen. Maar het was vooral kersverse zangeres Soheila die de show stal, de sympathieke dame is niet alleen een streling voor het oog, ze kan ook nog een aardig potje zingen en als je weet dat dit haar allereerste optreden was... Tijdens de song "Believe" viel de zangeres helaas omver omdat de hak van haar plateau laarzen was afgebroken. Fantastisch hoe ze zich niet uit haar lood liet slaan en bleef verder zingen. Muzikaal stond de band als een huis en ook bij Control The Storm werden heel wat zieltjes gewonnen! Hopelijk kunnen we die binnenkort nog es ergens aan het werk zien!
Helaas misten we wegens enkele verplichtingen een stukje van de set van Bigfoot, maar de heren waren lekker op dreef en wisten ons aangenaam te verrassen!  Bigfoot staat garant voor een lekker staaltje hard rock en we zijn er zeker van dat we hier nog meer van gaan horen in de toekomst!
Dan was het eindelijk tijd aan de band waar we al zo lang naar uitkeken: The Idol Dead! De band laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Het klinkt een beetje als Billy Idol goes glam met wat punk invloeden. En geloof ons, dat levert zeer leuke en interessante muziek op. Net zoals de vorige keer dat we ze zagen, zijn zanger Polly en gitarist KC de energiebommen op het podium! Een resem knallers zoals "Bar at the edge of time" en het sublieme "Travelling man" raasden door de set, om met de standaard afsluiter "I.D.O.L." een eind aan al dat moois te maken! Wel heel leuk hoe de band zijn allerjongste fan op het podium liet komen om het refrein mee te zingen! Fantastisch! Dit was gewoon veel te snel voorbij!
Dan de band waar de meesten voor kwamen als we het zo een beetje hoorden, Massive Wagons. Nog niet zo lang terug scoorden de jongens nog een deal met Frontiers. Lekkere, frisse en soms humorvolle songs werden in een hels tempo op ons afgevuurd, uiteraard ook songs uit hun kersverse "Welcome to the world", zoals de eerste videoclip "Tokyo". Wij waren zodanig onder de indruk en aan het genieten dat we zelfs vergeten zijn om foto's te nemen! Hopelijk gaan we hier nog veel van horen en mogen de lad's eens bij ons hun kunstjes komen doen!
Hierna stapte er helaas heel wat volk op, maandag werkdag zullen we maar denken. Toch jammer voor Knock Out Kaine om hun ding te doen voor een bijna gehalveerd publiek. Maar het viertal liet zich niet uit het lood slaan en gaf er een serieuze lap op! Zoals beloofd  kwam het ganse "Rise of the electric jester" aan bod, zelfs "Boxes" (eindelijk!!!). Uiteraard was hiermee onze honger niet gestild en schreeuwden we luidkeels mee om meer! Uit hun recentste ep kregen we vervolgens nog het titelnummer en de Steve Earle cover "Copperhead road". Genadeloze zondag gevuld met tal van topbands! We melden nog even kort dat de acoustische sets van Gemma Fox (Collibus) en de broertjes Appleton van de beste waren van het ganse weekend, met uitzondering van Cadence Noir op vrijdag! We zijn nu al reuze benieuwd wat de organisatoren uit hun hoed gaan toveren voor de tiende editie volgend jaar! Daar zijn wij bij leven en welzijn uiteraard ook weer bij!!!
Nico

CD of the month

Image TEMPERANCE

Of Jupiter And Moons
Scarlet
Cd van de maand Mei 2018

Previous CD of the month

The Great Perseverance
Panted Bass Records
Cd van de maand April 2018

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2018 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC