Hell Spawn

http://www.facebook.com/events/1977536405852439/

SUMMER ROCK

Hell Spawn » Interviews » SUMMER ROCK

Het plezante fest Summer rock heeft het een paar jaar terug niet gemakkelijk gehad, maar hulde en respect want na tegenwerking in Aalst (2014) en een iets povere opkomst vorig jaar staan ze er terug met een sterke en gevarieerde affiche! We hadden een gesprek met Bocky, een van de mannen achter Summer Rock!

SUMMER ROCK

Eerst en vooral; jullie hebben niet zo makkelijk gehad, zo kregen jullie voor de 2014 editie meer dan wind tegen door de gemeente! Kun je daar eens iets meer over vertellen? Echt wel sterk dat jullie je niet laten doen hebben, want dat moet jullie toch een pak geld gekost hebben!
Ja, de editie van 2014 was wel een zwart jaar voor SR,een kleine 14 dagen voor de datum blaast de burgemeester van Aalst alles af,omdat zo gezegd het veiligheidsdossier niet in orde zou geweest zijn. Wat dikke bullshit was, want ik heb ditzelfde veiligheidsdossier gebruikt in Erpe-Mere en daar was het wel goedgekeurd door de veiligheidscel. Dat heeft ons zeker een pak geld gekost, maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten en zijn dan maar terug gekeerd naar onze roots in Erpe-mere.

Vorig jaar stonden jullie er terug met een schitterende line-up, maar helaas bleef het grote volk toch weg. Velen vreesden al dat dit het einde van Summer rock betekende, maar gelukkig staan jullie er dit jaar terug! Het blijft natuurlijk altijd wat koffiedik kijken, maar waar denk jij dat het aan lag?
De hoofdoorzaak was wel de afgelasting het jaar ervoor in Aalst, het publiek wou waarschijnlijk niet het risico nemen om terug teleurgesteld te worden als het niet zou kunnen doorgaan.

Hebben jullie ooit getwijfeld om er het bijltje bij neer te leggen?
Nee, wij hebben er geen minuut aan gedacht om er mee te kappen. Het moet natuurlijk financieel haalbaar blijven. Maar de aanhouder wint!

Als we de affiche voor 2016 bekijken, dan ziet die er ook terug dik in orde uit, veel diverse genres, top bands uit binnen en buitenland.... Hoe stel je de affiche samen, persoonlijke smaak of...?
Nee, toch niet, wij bekijken de markt een beetje. We krijgen veel aanvragen van diverse bands die we dan bekijken en beluisteren en beoordelen of ze in het plaatje passen of niet. Het is ons streefdoel om genres voor een breed publiek op SR te brengen. En zoals je weet is de voorverkoop voor een ticket aan 20 € voor 10 uitstekende bands, wat toch weinig geld is vind ik zelf. Of niet?

Zeker weten, Wat zijn voor jou zowat de persoonlijke favorieten op de affiche?
Wel, ik vind ze eigenlijk allemaal goed, maar als ik toch een paar namen moet noemen zou ik voor Monument, T.A.N.K. en Crossing Edge gaan.

Hoe selecteer je en op welke basis? Moet je een band zelf goed vinden om ze te boeken?
Het is zoals ik hier een paar zinnen eerder verteld heb, we krijgen veel aanvragen van alle genres van bands. We beluisteren en overlopen die bands (prijs, enz) en we zijn met 3 mensen die er dan hun ding over zeggen en beslissen of die op de affiche komt of niet.

Uiteraard is een festival organiseren geen sinecure, lukt het je om de dag zelf iets van de bands te zien? En is er een band die je zeker niet wilt missen?
Wel, ik moet eerlijk zijn, ik ben een heel jaar bezig met de organisatie en ik heb tijdens het festival echt weinig tijd om naar de bands te kijken of te luisteren. Maar ik word nu wat ontlast qua werk daar Mike de Coene van Hard Life Promotion dit jaar de pers en de meet and greets voor zijn rekening neemt en die doet dat schitterend. Van de bands Monument, T.A.N.K. en Crossing Edge zou ik toch graag een graantje meepikken.

Dit jaar hebben jullie gekozen om het festival indoor te laten doorgaan, van waar deze keuze?
Eigenlijk was dit niet de bedoeling, maar zoals bij de vorige editie kregen wij in Erpe-Mere maar de toelating om tot 23u in openlucht muziek te maken. Om de reden dat het blokperiode is volgens de burgemeester van Erpe-Mere. Wij hadden de aanvraag gedaan om de editie SR 2016 toch wat langer te kunnen doen, maar we kregen een 'no way'. Dus hebben wij de vraag gedaan of ze ons de sporthal van Erpe-Mere niet konden verhuren, maar daar hadden ze zeker geen oor naar. Zo hebben we beslist ergens iets te zoeken in Erpe-Mere (een weide of dergelijke) ver genoeg van de huizen zodat we toch tot wat later muziek konden maken. Maar tevergeefs. Zo zijn we dan terecht gekomen bij Dennis Aspeele van "Let It Happen"die we gevraagd hebben of hij soms ergens een locatie wist voor SR. Hij heeft ons dan de nieuwe concertzaal DEN AMBACHT (Oosterzele 9860, Lange Ambachtstraat 42) voorgesteld. Daar moesten we niet lang over nadenken, dus hebben we die kans met beide handen gegrepen. Deze schitterende zaal is volgens ons de perfecte locatie voor SR 2016.

We hebben ook gezien dat de locatie zijn doop zal krijgen, want als we ons niet vergissen zal dit het eerste event zijn dat doorgaat in deze kersverse nieuwe zaal!
Ja, dat klopt, er zijn wel al een paar fuiven doorgegaan in deze schitterende concertzaal, maar nog geen festival of concert. Dat belooft dus...

Zelf zijn we uitermate tevreden met de band Monument, een persoonlijke favoriet, zo staat er bijna elk jaar wel een topper op de UK op het festival!
Ja, ik denk als ik het niet verkeerd heb, dat het toch al een tijdje geleden was dat Monument nog eens naar België afgezakt was, daar hebben we dan ook direct contact mee opgenomen toen we hoorden dat ze bereid waren om op SR te komen spelen.

Hoe zit het qua catering, want dat is toch een punt waar je mensen vaak het meest hoort over klagen! Variatie etc...
Wij proberen aan democratische prijzen een consumptie aan te bieden en er zullen diverse eetkramen staan.

Zijn er bands die je toekomstgericht zeker ooit nog es op je festival wilt zetten?
Ja zeker, maar vooreerst is het niet de bedoeling dat ons festival uitgroeit tot een megafest (die zijn er al genoeg in ons kleine landje), maar we willen toch in de toekomst een gezellig festival uitbouwen van een 1000 tot maximum 1500 personen en zouden dan toch graag wat grotere namen naar SR halen die nu nog niet haalbaar zijn voor ons wat betreft prijzen.

Misschien geen makkelijke vraag: wat is je favoriete editie tot nog toe?
Onze favoriete editie was die van 2013, toen waren er ongeveer 650 personen, maar we streven naar meer. Hopelijk wordt deze editie nog beter.

Nog iets te melden?
Ja, ik bedank jullie voor dit interview en wens jullie nog veel succes in de toekomst. En dat iedereen welkom is op SR van jong tot oud. See ya at SR.

http://www.summerrock.be/#xl_xr_page_index
Nico
CD of the month

Image FIELDS OF TROY

The Great Perseverance
Panted Bass Records
Cd van de maand April 2018

Previous CD of the month

VII
Eigen Beheer
Cd van de maand maart 2018

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2018 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC