Hell Spawn

 

BRAINSTORM

Hell Spawn » Interviews » BRAINSTORM

Naar aanleiding van hun recentste album, "Downburst" hadden we een babbeltje met de immer sympathieke Brainstorm frontman Andy B. Franck.

BRAINSTORM
Hallo Andy, weldra komt jullie nieuwe album "Downburst" uit". Hoe gaat het momenteel in het Brainstorm kamp?
Heel goed! Ik denk dat we ons beste album ooit gemaakt hebben, en na 2,5 jaar staan we te popelen om weer de baan op te gaan. Dus, om eerlijk te zijn verwachten we dat 2008 een super jaar wordt voor Brainstorm!

Er was terug een upfront ep, "Fire walk with me". Waarom kozen jullie voor deze song?
Na het succes van het nummer "All those words" van ons vorige album "Liquid monster", waren veel mensen bang dat we te soft gingen worden, of meer met vrouwelijke stemmen gingen werken. Dus hebben we gekozen voor "Fire walk with me", omdat dit nummer vanaf de eerste tonen bewijst dat we onze roots trouw blijven en nog steeds héél heavy zijn! Deze song maakt ook het best duidelijk waar Brainstorm voor staat anno 2008: kracht en agressie, maar ook melodie! Grappig detail; de meeste mensen vinden dat we elk nummer van het album konden nemen omdat ze allemaal even sterk zijn!

Vertel ons eens iets meer over "Downburst". Wat precies onderscheidt dit album zo van jullie vorige albums, en van het hele genre eigenlijk?
Na "Metus Mortis" in 2001, is "Downburst" een nieuw hoofdstuk voor ons. We hebben onze grenzen verlegd, enkele dingen veranderd, en onszelf herontdekt. Ik zie ons niet als een zogenaamde 'power metalband', maar als een metalband met zowel traditionele als moderne kenmerken. "Downburst" is misschien wel hét album waar vele metalfans zaten op te wachten. "Downburst" is 'the real one', van welk soort metal je ook van houdt, dit album is het helemaal!

Vorig jaar had je het behoorlijk druk met de dvd, het heruitgeven van "Hungry" en "Unholy", en het schrijven en opnemen van "Downburst". Hoe speelde je dat allemaal klaar?
Wel, dat was niet zo eenvoudig en heeft heel wat slapeloze nachten opgeleverd. Maar het was zeker de moeite waard! Het feit dat de rest van de jongens veel tijd gestoken hebben in de heruitgaven, maakte dat ik me kon concentreren op de dvd. Maar op het laatste werkten we overdag aan de dvd en 's nachts aan de nieuwe nummers...

Hoe verklaar je het feit dat jullie zo populair zijn in Hongarije, waar "Fire walk with me" op nummer één staat in de hitlijsten?
Om eerlijk te zijn... ik heb er geen idee van! Maar het is super om te zien dat ze zo wild zijn van dat nummer. Na jaren opboksen tegen andere metalbands, moeten we het in Hongarije nu opnemen tegen Rhianna en 50 Cent. We zijn op kruistocht... hahaha!

Jullie planden een co-headlining met Evergreen, maar zij moesten noodgedwongen afzeggen. Waarom?

Ik vond het echt klote toen ik het nieuws hoorde, maar ja, tot hiertoe hebben ze nog geen deal én hun album ging niet op tijd klaar zijn. Maar ik denk dat we met Powerwolf en Pagan's Mind voor sterke vervangers gezorgd hebben..

Hoe zou je "Downburst" omschrijven in drie woorden?
Tja... ik zou zeggen: episch, melodieus en krachtig. Maar eigenlijk kan je het samenvatten in één woord: Brainstorm!!!

http://www.myspace.com/officialbrainstorm
Angelique

Related Items

CD of the month

Image ECHOSOUL

The End Of Darkness
No Dust
Cd van de maand juli 2020

Previous CD of the month

A Thousand Scars
Eigen Beheer
CD van de maand Juni 2020

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2020 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC